Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Yaşar Kemal Yürüyüş Parkuru’nda spora teşvik

Yaşar Kemal Yürüyüş Parkuru’nda spora teşvik

Yaşar Kemal Yürüyüş Parkuru’nda spora teşvik

Yasar Kemal Yürüyüs Parkuru’nda spora tesvik

 Baskan Zeydan Karalar, Dünya Yürüyüs Günü nedeniyle sabahin erken saatlerinde halkla birlikte yürüdü

 Baskan Zeydan Karalar, “Spor yap, güçlü kal, hastaliklardan korun, huzur bul.”

 

3-4 Ekim Dünya Yürüyüs Günü nedeniyle, “Saglik için bir adim daha” sloganiyla, Adana Büyüksehir Belediyesi Saglik ve Sosyal  Isler Daire Baskanligi’nca Yasar Kemal Yürüyüs Parkuru’nda sabahin erken saatlerinde etkinlik düzenlendi. Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar’in da katildigi yürüyüste, saglikli yasam için sporun gerekliligine vurgu yapildi.

BEDENSEL VE RUHSAL SAGLIGI OLUMLU ETKILIYOR

Yürüyüsün ve sporun insan sagligina, sosyal yasama olumlu etkileri bulundugunu belirten Baskan Zeydan Karalar, “Spor yaparak, yürüyüs yaparak saglikli, dirençli ve huzurlu oluyorsunuz. Hastaliklari önceden engelliyor yürüyüs. Ayni zamanda kalabalik sekilde yürüyüs yapmanin sosyal açidan getirileri de var. Bir araya gelemediginiz, görüp de muhabbet etme sansi bulamadiginiz insanlarla zaman geçiriyorsunuz. Böylece yeni insanlarla tanisma ya da dostluklari gelistirme firsati yakaliyorsunuz. Spor vücudu dirençli hale getiriyor, güçlü kiliyor. Çagimizin en büyük sorunlarindan obezligi, sekeri önlüyor. Spor, yürümek her yönden faydali” dedi.

BASKAN ZEYDAN KARALAR VATANDASIN SORUNLARINI DINLEDI

Adana Büyüksehir Belediyesi Saglik ve Sosyal Isler Daire Baskani Dr. Riza Mete ve Güney Egitim Vakfi Baskani Dr. Hasan Boga’nin da katildigi yürüyüs boyunca, sabah sporu yapan vatandaslar, Baskan Zeydan Karalar’la sohbet etti, fotograf çektirdi, sorunlarini aktardi. Hemsehrilerini can kulagiyla dinleyen Baskan Zeydan Karalar, spor yapan vatandaslarin, yürüyüs parkurlarinda daha rahat hareket edebilmeleri için ellerinden geleni yapacaklarini söyledi.

 



  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli